به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، غلامحسین کرباسچی امشب در آئین بزرگداشت ارتحال آیتالله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که در گرگان برگزار شد، اظهار کرد: اگر معتقد به اسلام و انقلاب باشیم وجود چنین بحرانهایی چیز کمی در آینده نیست، نسل آینده نسبت به فرهنگ ایراندوستی و احساسات ویژهای که ما به کشور داریم به خوبی منتقل نشده است.
وی تصریح کرد: ما در فعالیتهای سیاسی باید اعتقاد به خدا و فهم مردم را بزرگترین سرمایه پیروزی بدانیم و اگر این مؤلفهها را نداشته باشیم باید خودمان را جلو ببریم، کسانی که سیستمهای دیکتاتوری را عمل میکردند در این دو جنبه میلنگیدند، کسی که به خدا اعتقاد داشته باشد و دل مردم را به خدا نزدیک کند با زور نمیخواهد که چیزی به مردم تحمیل شود.
شهردار اسبق تهران گفت: اگر نگاهی به تاریخ داشته باشیم رهبران بزرگ به خصوص رهبران سیاسی حتی رهبران دینی و اندیشهای؛ فقدان آنها جامعه را به وحشت میانداخت درباره مرحوم هاشمی باید دلخوشی ما این باشد که بتوانیم زندگی و الگوی هاشمی را ادامه دهیم رفتار سیاسی و روشهای اجرایی را برای اداره کشور حفظ کنیم.
کرباسچی با اشاره به اینکه وحشت نبود هاشمی در دل خیلی از سیاسیون و مدیران است، افزود: بزرگان و شخصیتهای تاریخی بعد از خودشان نیز اثرگذار بودند، هاشمی یکی از بزرگترین تأثیرات را در دوران حیات، فقدان، دیدگاهها و آنچه از ایشان مانده بر روی موافقان و مخالفان و تأثیر در همه سطوح مدیریت و رهبری جامعه را مشاهده میکنیم.
وی با بیان اینکه هاشمی بینش متعادل دور از افراط و تفریط داشت، گفت: ما در رفتار روزمرهمان گاهی دچار افراط و تفریط هستیم، هاشمی نه چپ در ایشان اثر داشت و نه راست؛ بسیار در زندگی متعادل بود.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی با تأکید بر اینکه سیاسیون باید بینش متعادل را در خودشان تمرین کنند، ابراز کرد: موضع هاشمی در کوچکترین و بزرگرین مسائل کشور حتی مسائل خانوادگی بینش متعادل بود؛ اعتدال باید در همه مسائل نه فقط مسائل سیاسی وجود داشته باشد.
کرباسچی افزود: خیلی افراد تعبیر میکنند که هاشمی در طول زمان تغییر کرده است اما باید این سؤوال را پرسید که جامعه و گروههای سیاسی ما چقدر تغییر کردند، هاشمی یک بینش ثابت، متعادل و پیوستهای داشته است گروههای مختلف در مقابل ایشان در برهههای گوناگون موافق یا مخالف ایشان بودند.
وی گفت: مواضع هاشمی این بود که شکاف افراط گرایانهای که با دنیای بیرون داشته و داریم باید ترمیم شود، هاشمی یک روحانی سیاسی بود ما امروز در معرض دید همه دنیا هستیم هاشمی الگویی بود که هر کجا بینشهایش مطرح میشد کسی آن را تقطعه نمیکرد.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به اینکه رابطه ما با آمریکا معلوم است، افزود: هاشمی در زمان ریاستجمهوری، مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام همیشه از موضع خیرخواهی صحبت میکرد کسانی که امروز اسم اسلام و قرآن را میآورند اما تمام وجودشان کینه است که نمونه آن گروههای تروریستی هستند اما هاشمی به عنوان نماینده انقلاب اسلامی راه خیرخواهی را به دنیا نشان داد.
کرباسچی با بیان اینکه خیرخواهانه و منصفانه برای دیگران قضاوت کردن ماندگار است، گفت: نباید به خاطر اینکه دشمن است آن را بکوبیم، توهین کنیم و یا دروغ بگوییم، هاشمی اعتقاد داشت کسی که نماینده اسلام است باید رفتار خیرخواهانه داشته باشد.
وی گفت: هاشمی معتقد بود که به نظام و قانونمندی باید احترام گذاشته شود و قانون نباید شکسته شود گرچه ایشان به قانون اشکال داشت و آن را غیرمنصفانه میدانست اما به آن احترام میگذاشت یکجا هم حرکت خلاف نظم قانون را معتقد نبود ایشان حاضر نبود برای خودش و فرزندانش از اختیارات فراقانونی استفاده کند.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی افزود: اگر معتقد به نظم سیاسی هستیم باید در چارچوب آن فکر کنیم با اینکه ردصلاحیت شد اما حرفی نزد و با احترام به قانون هدف خود را پیش برد ما نیز باید در مبارزات سیاسی این الگو را استفاده کنیم.
کرباسچی با اشاره به اینکه برخی گروههای خوب سیاسی جامعه هاشمی را به بیتوجهی مسائل فرهنگی متهم میکردند، پاسخ داد: تعبیر گروههای سیاسی نسبت به حرکت هاشمی در 30 و اندی سال آیا منصفانه است؟ اینکه ایشان با تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی زمینه تحصیل را برای دانشجویان فراهم کرد و باید گفت که هاشمی در قالب کارهای فرهنگی خیلی فعالیت کرد.
وی با بیان اینکه هاشمی کارهای فرهنگی را در قالب وفاق جمعی پیگیری میکرد، گفت: اگر میدید وفاق جمعی به سایر مسائل خدشه وارد میکند آن را موکول به زمان خودش میکرد.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به اینکه خوشبینی به آینده از دیگر ویژگیهای هاشمی بود، گفت: کسی که به وعدههای خدا از ته قلب اعتماد داشته باشد این نمیتواند انسان ناامید و بدبین باشد کسی که این مسائل را اعتقاد نداشته باشد یعنی وعده خدا را قبول ندارد.
کرباسچی بیان کرد: کسانی که به خشونت رفتاری متوسل میشوند کسانی هستند که اعتماد به آینده و خوشبینی آینده از آنها سلب شده است، هاشمی به آینده خوشبین بود.
نظر شما